Dashcam Bilkamera Test 2024 av Bilkamerabutikken.no

Det er flere og flere som monterer bilkamera. Vi ser at våre kunder ønsker kamera for å ta vare på opplevelser og filme uønskede hendelser.

Enkelte modeller greier fint å identifisere de fleste bilskilt i dagslys, testet på tofeltsvei ved motgående trafikk i hastigheter opptil 70-80km/t.

Videokvaliteten er forskjellig. Programmene som kan lastes ned eller følger med har også sine kvaliteter. Vi har forsøkt å fremheve disse.

ProView 410S – 4K, QHD, FHD 60fps Dashcam

11/11

Bildekvalitet dag

10/10

Bildekvalitet natt

9/10

Driftssikkerhet/
Brukervennlighet

8/10

Funksjonalitet

10/10

Pris

ProView 410S kommer med et svært godt display og har en klassisk utforming. Her for du et kamera som gjør opptak i en fantastisk kvalitet. Kameraet har en Sony Starvis brikke og en kraftig prosessor som gjør at video ytelsen er i toppklasse, både på dag og natt.

Den nye 4K versjonen av ProView 410S har er  testet under forskjellige lysforhold og det er en detaljrikdom som får oss til å smile.  Dette kameraet evner å se lese på møtende biler i 80 km/h. Dette kameraet er det eneste vi har testet gjennom tiden som er i stand til tidvis å vise skilter på passerende biler i tunneler. Det har også så høy detaljering at du vil kjenne igjen personer på gaten. Vi har dette kameraet som favoritt med hensyn på videokvalitet.

Vi valgte å sette kameraet til å komprimere filene i H.265 format. Dette skal være et mer optimalt format. For å se på filene har vi lastet ned VLC avspilleren på PC. Med denne spilleren kan du raskt se over filene dine og plukke ut det du ønsker å ta vare på.

Kameraet kommer også i en variant der det følger med et ekstra kamera som kan monteres i bakvinduet ProView 410S 2CH.

Se testvideoer under for selv å bedømme kvaliteten.

Klikk her for å lese mer om eller kjøpe ProView 410S

GNet G-On2 Starvis QHD og FullHD – 2CH

10/11

Bildekvalitet dag

10/11

Bildekvalitet natt

9/10

Driftssikkerhet/
Brukervennlighet

10/10

Funksjonalitet

10/10

Pris

GNet  G-On2 er et high-end kamera med videokvalitet og funksjoner i toppklasse. Dette kameraet kommer som standard med ledningssett for fast tilkopling til strøm eller batteri. Kameraet har innebygget batterivakt slik at du slipper ekstra kostnader og eksterne bokser for parkeringsvaktfunksjonalitet. Kameraet har per i dag den beste Sony Starvis brikken og en kraftig prosessor som gjør at video ytelsen er i toppklasse, både på dag og natt. Kameraet kan også koples til skytjeneste. Har du ruter i bilen eller dekkes bilen hjemme av egen ruter vil du kunne logge deg inn på bilens kamera.

Dette kameraet kommer med to kamera av høyt kvalitet. Front kamera filmer med QHD oppløsning som er 70% høyere oppløsning enn Full HD. Det bakerste kameraet filmer i Full HD kvalitet. Fremover utgjør dette en merkbar forskjell i å se detaljer.

GNet har markedets sikreste (etter hva vi er kjent med) tilkopling av mobil til kamera via WiFi. Du må bekrefte at du ønsker å kople til din mobil fysisk på kameraet. Kameraet har også lysvarsel som viser at kameraet filmer. Lyset kan slås av og på. Kameraet festes med stor dobbeltsidig limpute som gjør at kameraet sitter godt under alle forhold. Enheten kan tas ut av braketten ved å skyve det til siden. Enheten har ikke display.

Kamera to har en flip funksjon slik at du kan vende bildet opp ned. Dermed er det enklere å plassere kameraet. Ledningen kan dermed komme inn fra høyre eller venstre avhengig av hvordan du har valgt innstillingen.

Det finnes nedlastbar APP for å styre kameraet. Du kan også ta ut minnekortet og studere opptak på PC med GNet Viewer. Ytterligere detaljer får du i opptaket om du lagrer opptaket i MP4 format og ser på det i VLC viewer.

Våre tester viser at kameraet filmer med svært god kvalitet under varierende lysforhold.

Video lagres i H.265 formatet en mer effektiv lagringsalgoritme enn H.264. Brikken som følger med har kapasitet til å lagre video i ca. 7 timer med høyeste kvalitet. Med en 128Gb minnebrikke vil du kunne gjøre opptak i ca. 15 timer.  Kameraet har justerbar frame rate ned til to bilder per sekund. Dette øker opptaksperioden betydelig. Ved hendelser anbefaler vi at lagring via App eller å ta ut minnekortet for lagring slik at den ikke skrives over. Vent noen minutter før kameraet stoppes. Det sikrer at opptakene bli lagret korrekt. Normalt avsluttes en fil etter ett minutt.

Klikk her for å lese mer om eller kjøpe GNet G-On2

ProView RS-A97W

10/11

Bildekvalitet dag

7/11

Bildekvalitet natt

10/10

Driftsikkerhet/
Brukervennlighet

9/10

Funksjonalitet

10/10

Pris

ProView A97 har et elegant smalt design med justerbar linse og display i bakkant. Dette kameraet er på grunn av utformingen lett å plassere og svært lite synlig utenfor bilen. Ferdig testet kårer vi ProView A97 til beste dagslys kamera.

Video kvaliteten til dette kameraet overrasket oss. Det identifiserer bilskilt best på møtende biler i høy fart av alle kamera vi har testet. Det har også en detaljrikdom i dagslys som vi ikke har sett tidligere. Personer på fortau er også lett gjenkjennelig. ProView A97 viser hva FullHD kvalitet egentlig er godt for. De 4K kamereaene vi har testet henger faktisk etter dette kameraet når det er bevegelse i bildet. Årsaken ligger sannsynlig i bilde prosessoren som sitter i kameraet. Den er av det dyrere slaget. Om kvelden og natten er video noe mørkere enn ProView 238W.

Kameraet kommer med batterivakt og er ment for fast tilkopling til batteriet. Kameraet har innebygget WiFi funksjonalitet og benytter samme APP som ProView 238W. Kameraet har ikke GPS.

APP som lastes ned er enkel å bruke og video filmer lagres med bilde index. Noe som gjør det raskt å finne frem og vise andre filmer. Du kan også benytte programmet til å editere filmene.

Kameraet har parkeringsvakt funksjonalitet og vil filme ved rystelser.

Klikk her for å lese mer om eller kjøpe ProView RS

ProView 238W FullHD WiFi inkl. 32GB minnekort

9/11

Bildekvalitet dag

8/11

Bildekvalitet natt

10/10

Driftsikkerhet/
Brukervennlighet

8/10

Funksjonalitet

10/10

Pris

ProView 238W er det minste kameraet vi har testet. Kameraet sitter som støpt i holderen. Det kan enkelt roteres i holderen eller trekkes ut dersom du ønsker å ta det med inn. Vi ble positivt overrasket da vi testet dette kameraet. Det er lett å like.

ProView 238W er av de beste kameraene til å identifisere bilskilt. Videokvaliteten i dagslys er svært god. Det er mulig å zoome inn i video under avspilling av lagret materiale. Tar du med minnekortet inn trenger du heller ikke konvertere video filene før avspilling. Filene er i AVI format og kan spilles av direkte. Bildene under viser kvalitet på stillbilder du får rett ut fra videopptak.

Det følger det med norsk veiledning med QR kode.  Bruksmessig er Roadcam App’n noe av det enkleste vi har sett og best av alt, video index er i bilder.

Pussig nok var video default satt til 1250P. Denne anbefaler vi å sette video til 1080P.

Er du ute etter et kamera for å ta opp hendelser under kjøring har du her et svært godt kamera. Video holder høy kvalitet og stillbildene har svært god detaljering selv ved bevegelse. Samtidig følger det med en god enkel APP for lagring av opptak.

Klikk her for å lese mer om eller kjøpe ProView 238W

Blackvue DR900S 1CH WiFi GPS inkl. 32GB minnekort

9/11

Funksjonalitet

9/11

Bildekvalitet dag

8/10

Bildekvalitet natt

7/10

Driftsikkerhet/
Brukervennlighet

7/10

Driftsikkerhet/Brukervennlighet

Blackvue DR900S lager video med en imponerende oppløsning i dagslys. Video som avspilles på en PC viser utrolig mye detaljer.

Har du en moderne telefon med 5GHz WiFi har det vist seg at DR900S ikke alltid kan kobles til rett ut av esken. WiFi innstillingene på minnekortet må da endres til 2,4GHz.

Å identifisere bilskilt fungerer bra, men må se seg slått av både DR750S og Proview 0238W.

Med dette kameraet får funksjoner som gjør det mulig å overvåke bilen ved parkering og filmer ved bevegelse eller rystelse. Dette krever ekstern batterivakt slik at bilens batteri ikke blir fullstendig utladet dersom bilen blir stående stille i flere dager. Vi tilbyr to varianter som batterivakt Power Magic Pro eller ODBII tilkobling fra Conecta.

Kameraet har et stilrent design. Telefonapp holder høy kvalitet og er enkel å bruke.

Klikk her for å lese mer om eller kjøpe BlackvueDR900S 1CH

GNET N2 – FullHD 2CH Smart Dashcam inkl. 16Gb Minnekort

8/11

Bildekvalitet dag

7/11

Bildekvalitet natt

9/10

Driftsikkerhet/
Brukervennlighet

10/10

Funksjonalitet (Inkl. WiFi og GPS modul)

10/10

Pris ytelse

GNet N2 er et gjennomarbeidet kvalitetskamerea. I vår standardiserte testrunde fikk vi ypperlige resultater når vi slo av Night Vision. Da får dette kameraet med seg detaljer og lager flott flytende video. Det ble litt sånn «ja, nå snakker vi» følelse når vi så på videoen i etterkant på PC. Sensoren er tydeligvis lysfølsom nok uten å ha Night Vision på.

Dette kameraet fungerer bra til å detektere skilter og er på nivå med DR900S.

Det er et fysisk lite kamera i flott design.

Her får du med kamera til front- og bakrute. Kameraet har innebygget batterivakt slik at du enkelt kan kople til kameraet til batteri uten å ekstra elektronikk. Dette kameraet kommer med et godt leselig display. Dette gjør det enkelt å stille inn og se på videoer du har spilt inn. Har du stasjonsvogn kan du montere kamera i bakruten og med displayet benytte det bakerste kameraet som ryggekamera.

Kameraet har parkeringsvakt funksjonalitet og filmer både ved bevegelse og rystelse. Denne funksjonaliteten krever egen Gnet strømkabel fordi lighter uttaket normalt vil miste strømmen når bilmotoren stoppes.

Kameraet har Advanced driver assistance system:

  • LDWS (Lane departure warning system): Advarer deg dersom kameraet detekterer at du holder på å kjøre utenfor veien
  • FCWS (Forward collision warning system): Advarer deg dersom bilen foran deg plutselig mister mye fart.
  • FVSA (Front Vehicle Start Alarm): Sier ifra når bilen foran deg begynner å kjøre i f.eks trafikk.

Denne funksjonaliteten benytter Gnet GPS.

Gnet WiFi opsjonen gir tilgang til APP med avspilling direkte på mobil og beste realtime visning. Du kan til og med forstørre deler av bildet under avspilling og i realtime visning.

Klikk her for lese mer eller å kjøpe Gnet N2

9/11

Bildekvalitet dag

8/11

Bildekvalitet natt

10/10

Driftsikkerhet/
Brukervennlighet

9/10

Funksjonalitet

10/10

Pris

Gnet Noblesse 3K kommer med Sony Starvis brikken. Dette gjør at kameraet leverer flott video også under krevende lysforhold.

Evne til å lese og identifisere bilskilt er dette kameraet på høyde med DR750S. Vi anbefaler å justere lysstyrken på opptak ned i forhold til normal.

Her får du med kamera til front- og bakrute. Kameraet har innebygget batterivakt slik at du enkelt kan kople til kameraet til batteri uten å ekstra elektronikk. Dette kameraet kommer med et godt leselig display. Dette gjør det enkelt å stille inn og se på videoer du har spilt inn. Har du stasjonsvogn kan du montere kamera i bakruten og med displayet benytte det bakerste kameraet som ryggekamera.

Kameraet har parkeringsvakt funksjonalitet og filmer både ved bevegelse og rystelse. Denne funksjonaliteten krever egen Gnet strømkabel fordi lighter uttaket normalt vil miste strømmen når bilmotoren stoppes.

Kameraet har Advanced driver assistance system:

  • LDWS (Lane departure warning system): Advarer deg dersom kameraet detekterer at du holder på å kjøre utenfor veien
  • FCWS (Forward collision warning system): Advarer deg dersom bilen foran deg plutselig mister mye fart.
  • FVSA (Front Vehicle Start Alarm): Sier ifra når bilen foran deg begynner å kjøre i f.eks trafikk.

Denne funksjonaliteten benytter Gnet GPS.

Gnet WiFi opsjonen gir tilgang til APP med avspilling direkte på mobil og beste realtime visning. Du kan til og med forstørre deler av bildet under avspilling og i realtime visning.

Klikk her for å lese mer om eller kjøpe GNET Noblesse Starvis