Vi har nå testet alle kameraene vi selger for å finne ut hvilket vi virkelig burde anbefale. Denne testen er ment som en guide for dere, slik at dere føler dere sitter igjen med et bilkamera som passer tenkt bruk. I testen er det fokusert på bildekvalitet, brukervennlighet, kompatibilitet og utseende. Alle kameraene er testet under samme forhold.

Testens Vinner!
LS430w – Ekstrem Bildekvalitet

Begge DOD-Tech kameraene tar gode dag- og nattesbilder

Bildekvalitet:
Dette kameraet leverer uten tvil de beste bildene i testen. Det filmer i full HD med mulighet for lavere oppløsning. Selv i mørket “ser” kamera nesten like bra som sjåføren, så disse opptakene går aldri glipp av noe. Vi testet dette på litt humpete veier og det leverte bra der også. Ser også LS330w for et litt billigere, men fortsatt utrolig bra kamera.

Brukervennlighet/spesifikasjoner
Dette har ikke allverden å snakke om av spennende innstillinger og funksjoner, men det har det viktigste for å sikre seg situasjonene i trafikken til en hver tid. Knappene på kameraet er lette og bruke, men det mangler litt kvalitetsinntrykk. I og med at det er med innebygget GPS, så har du mulighet til å bruke displayet på kameraet som en digital fartsmåler. Det er også vært å nevne at kameraet skrur seg på veldig fort, slik at det fungerer fra du starter bilen.

Dette er altså et kamera for deg som ønsker topp kvalitet og brukervennlighet, men hvis du er ute etter er kamera mer flere spesifikasjoner og “kulere” bruk. Da kan du ta en titt på testens nr 2, BlackVue sitt.

Testens Nr. 2
BlackVue – En god allrounder

Meget godt kamera til en relativt dyr pris Dette kameraet scorer jevnt bra over på alle områdene. Det er det kamera som er mest brukervennlig og med flest spesifikasjoner. Etter vår mening også det peneste kameraet med sitt stilrene utseende. Dette kamera har også litt annet feste enn de andre DOD-kameraene. Men dette fungere også bra og er lett å ta opp og ned.

Bildekvalitet
Selv om kameraet har samme full HD oppløsning som LS430w og LS330w så når ikke bildekvaliteten helt opp til disse kameraene. Likevel leverer kamera en veldig god kvalitet som vil holde for de aller fleste. Kameraet klarer seg godt både i nattemørket og dagslyset.

Spesifikasjoner
Den testede DR500GW modellen har både GPS og WiFi innebygd, som det eneste av kameraet med begge funkskjonene . WiFi funksjonen gjør det mulig å bruke en BlackVue app på støttet av androide/apple store, på den måten kan du styre kameraet direkte fra telefonen. Når kan kjøper kameraet får man også med et visning- og redigeringsprogram til pc eller mac. Som gjør at du lett kan se opptakene i ettertid, programmet har en innebygd funksjon med Google maps som gjør at programmet viser ruten du har kjørt under visning. Det er verdt å nevne at kamera også har en skiltgjennkjennings funksjon, slik at det skal være lett å ta skiltnummer i etterkant.

Dette er altså et kamera for deg som er glad i flere muligheter og spesifikasjoner samtidig som det levere god bildekvalitet. Her får man mye mer enn bare et kamera.

En God Nr. 3
DOD CR65w – Mest for pengene


Dette er det minste og billigste kamera i testen, men kanskje også det kamera der du får mest for pengene. Tross størrelsen leverer kameraet 1080p full HD med kvalitet som er nesten opp mot storebroren LS330w. Dette er også en w modell så du kan ta video med vidvinkel og gode nattopptak.

Bildekvalitet
Som sagt leverer dette kamera strålende på bildekvaliteten selv om det ligger i prisklassen under de andre kameraene.

Brukervennlighet og Spesifikasjoner
I motsetning til de andre kamerane i testen, har dette ingen mulighet for GPS funksjoner. Sett bort i fra det, så har kamera så og si den samme brukervennligheten og spesifikasjonene som LS330w. Siden kameraet er litt mindre enn de andre så kan det være noe mer krunglete å navigere med knappene på kameraet, men dette bør ikke by på store problemer.

Dette er altså et kamera for deg som ønsker et enkelt og greit kamera med bra bildekvalitet, hvor GPS funksjoner ikke er så farlig. Rett og slett en billigere utgave av LS330w.

LS330w

Den største forskjellen på LS330w og LS440w kameraene er den innebyde GPS antennen på LS440w modellen. Det er også mulig med GPS på 330 modellen, men dette må kjøpes som ekstrautstyr. Mindre forskjeller som utseende og knapper på kameraene er også tilstede. Likevel er bildekvaliteten og spesifikasjoner ganske like på disse kameraene, likeveld er LS440w hakket over på bildekvelitet.

 

DOD V680 (Utgått)

Dette kameraet leverte akkurat slik vi hadde sett for oss at det skulle. Kameraet inneholder de viktigste base funksjonene og gjør det til et fullverdig dashboardkamera. Detter er også det billigste kameraet så det leverer bra i forhold til pris.

Bildekvalitet
Leverer maks 1440×1080 oppløsning som er noe lavere enn de andre kameraene vi selger. Likevel på jeg si at vi ble imponert over hvor bra kamerat leverte i dårlig lys. Veldig mørke veier kan skape litt problemer når imøtekommende biler har sterkt lys. Kamera sliter da med å velge riktig fokus, slik at bakgrunnen blir veldig mørk. Men på en annen side er dette et gjennomgående problem på alle kameraer.

Brukervennlighet
Den store sammenleggbare skjermen er absolutt et stort pluss. Det gjør det lett å navigere og sjekke innstillinger på kameraet. At skjermen er sammenleggbar gjør også at kamera nesten kan gjemmes bak speilet under kjøring. Når det gjelder innstillinger på kamerat er det ikke så mye spennende å nevne. Det har det du trenger for å få ta opp bilturene uten mye styr. Det er verdt å nevne at kameraet kan ta opp kontinuerlig på den måten at den overlagrer de tidligste opptakene når minnekortet er fult.

DOD VRH-3 (Utgått)

Dette er en modell som skiller seg ut fra de andre modellene til DOD med tanke på utseende. Hovedtanken bak kamera er at det skal være et litt billigere alternativ som fortsatt leverer topp bildekvalitet. Kamera skal også være mer tolerant mot høye temperaturer og skal levere normalt helt opp til 70 grader.

Bildekvalitet
Kameraet leverer full HD og mulighet for 700p 60fps for de som har behov for større detaljnivå. Det filmer i 160 graders vinkel, så dette det kamera som har størst filmevinkel. På dagtid levere kamera like bra som BlackVue og LS330w, men på nattestid blir preseterer det desverre dårligere.

Spesifiksjoner/brukervennlighet
Kamera har mulighet for gps, men dette må kjøpes eksternt. Skjermen til kamera er relativ liten med dårlige lysfunksjoner. Positivt er det at kamera har både mini-USB og mini-HDMI utganger, som gjør det lett å kople til pc/tv. Hvis du er ute etter er kamera som ikke bare skal brukes i bilen er dette et godt valg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *