Kjøpsguide Dashcam – Hva bør du tenke på?

Hva gir et dashcam?
Et dashbordkamera kan fungere som bevis, både ute i trafikken og som parkeringsvakt. Du kan rett og slett få ditt eget vitne! Det er også et ypperlig verktøy for å dokumentere opplevelser på veien. Underholdningsverdien kan bli stor. Det skjer ofte noe!

Enklest i bruk – 4K Parkeringsvakt

Først og størst på bilkamera
Bilkamerabutikken.no var tidlig ute med å tilby bilkamera, siden har populariteten økt. Det har også vært en stor utvikling i teknologi, og vi kan stolt si at vi har testet mange bilkamera gjennom tiden. Testingen skjer grundig, og vi plukker kun de aller beste modellene til kundene våre! Er det dårlig, ja da selger vi det ikke! Se vår dashbordkamera test HER.

Pris
Det er stor prisvariasjon. Kvaliteten på komponenter og prosessorer reflekteres særlig i det nedre prisleie. Går du under tusenlappen vil du normalt ende opp med et kamera med billige komponenter og dertil kvalitet på video og opptak. Du vil ofte ikke finne ut hvilken sensor de har brukt og du vil se at de har H.264 eller mpeg komprimering. Dette gir kortere opptak med lavere kvalitet. De litt dyrere enheten gir bedre video og bedre kvalitet under dårlige lysforhold. Vi importerer selv og har plukket ut kamera som holder svært høy kvalitet i forhold til pris. De ligger helt i toppen med hensyn på videokvalitet og driftssikkerhet. De nyeste kameraene har gjerne H.265 komprimering som er dobbelt så effektiv og som i tillegg gir mye bedre video.

Brukervennlighet
Når det gjelder brukervennlighet er det også forskjeller. Enkelte kamera er i hovedsak APP styrt. Dette krever en viss kunnskap ved bruk av mobiltelefon. Men ikke vær redd, det er enklere enn du tror. Bare du har litt mobilkunnskaper er dette null problem! I tillegg har vi i dag med oss mobiltelefonen overalt, som gjør det hele veldig enkelt.

Du får også kamera med Display. Disse kommer gjerne med 2,3 eller 4 tommer display. Har du et veldig godt syn, og er vant til å trykke rundt, kan 2 tommer være nok. Men det er et svært lite display. 3 tommer størrelse er bedre, med fortsatt noe lite. Kommer vi opp til 4 tommer, ja da snakker vi. Dette er det beste displayet. På disse går det til og med fint å spille av video, og du vil kunne se videoen godt!

Natt og dag
De aller rimeligste kameraene på markedet er ubrukelige om natten. Det spares gjerne på prosessor og sensor og dermed hva de kan gjengi under dårligere lysforhold. Våre kamera leverer god kvalitet både på dagtid og på natten.

Festing av kamera til ruten
De rimeligste modellene har gjerne sugekopp feste. Vår erfaring er at de holder en stund, men må gjerne festes på nytt etter svært varme dager.

Toppklasse kameraene festes gjerne med dobbeltsidig limpute. Ved riktig rengjøring i forveien av ruten, vil kamera sitte godt i all fremtid.

Lighter plugg eller fast tilkoblet batteri

Dersom du kun ønsker et kamera som skal følge med mens du kjører, så holder det med et kamera som kobles direkte til lighter pluggen.

Ønsker du overvåking av bilen mens du står parkert, trenger du et kamera med parkeringsvakt funksjon. I tillegg trenger du en kabel tilkoblet et punkt med strøm hele tiden. Lighter pluggen vil som regel miste strømmen når du slår av tenningen.

GPS
Kamera som har innebygget GPS vil kunne vise din posisjon og hastighet ved hendelser. Du kan også avhengig av app se hvor du var når du spiller av opptak.

WiFi
Kamera med innebygd WiFi funksjonalitet, gjør at du kan koble til mobilen og laste ned filmer. De nyeste kameraene fra GNet kan også lagre video i skyen. Dette krever da WiFi dekning eller ruter i bilen.

ADAS
Enkelte kamera har moderne varslingssystemer innebygget. De analyserer bildet mens du kjører og gir deg real time varsling. De varsler f.eks dersom du begynner å nærme deg faretruende raskt en bil foran. I tillegg kan de varsle at du er ved å kjøre av veien. Dermed kan de bidra til å hindre ulykker. Kameraer fra GNET Systems har disse funksjonene.

HD, Full HD, 1440 og 4K
Normalt sett vil et HD kamera være godt nok for å vise en hendelse. De enkleste vil imidlertid gi svært kornete bilde. De billigste kameraene jukser ofte og kaller seg FullHD kamera selv om de i virkeligheten bare bruker HD oppløsning samme oppløsning to ganger. Det burde da stå Full HD interpolert, men det gjør det ikke alltid. Derfor er det stor forskjell på kamera selv om det står at de har Full HD oppløsning.

Evnen til å gjenkjenne bilskilt på møtende biler og personer i normale situasjoner er svært varierende. Vi har testet våre modeller for å vise hvordan de er i praksis.

Alle våre Dashbordkamera

 

Et bilkamera er godt å ha når

 • Noen stikker eller juger

  Å notere skilter og bevise uskyld kan være vanskelig. Med mindre du har et dashbordkamera.

 • Bilen står parkert

  Mange av våre kamera har mulighet til å overvåke bilen mens den står parkert. Med bevegelsessensorer tar kameraene opptak om noe skulle skje med bilen.

 • Du skal dokumentere kjøring

  Å forklare noe i ettertid er ofte lettere enn i bilen.

 • Du skal ta vare på minner

  Mange gode minner blir skapt på kjøreturer, bare se videoen under. Sett bildekvaliteten til 1080p.

Om oss

Hos oss skal du forvente ordentlige svar i din henvendelse enten det gjelder produkt, leveranse, retur eller service. Ved å gjøre grundige undersøkelser før vi markedsfører nye produkter, sørger vi for en sterk kvalitetssikring. For å garantere konkurransedyktige priser har vi en prisrobot som følger med på konkurrentene. Vi lagerfører produktene selv. Dermed kan du forvente rask levering.

Når vi ser at det som leveres standard ikke er godt nok lager vi egne beskrivelser og veiledninger. Får vi spørsmål som ikke dekkes av en veiledning og ser at andre kan ha glede av samme informasjon er vi raske med å dele dette. Nye kunder vil da få denne informasjonen i form av epost ved kjøp av samme produkt eller vedlagt varen.

Gjennom målrettet satsing har vi i dag opparbeidet direkteavtaler med flere store europeiske merker. Vi har også gode leverandører fra Sør-Korea, Kina og USA.

Vi er stolte av å gi våre kunder rask personlig service.