Bilkameraer, eller dashboard kameraer, er små, kostnadseffektive kameraer som flere og flere bilister i Norge installerer for å beskytte seg selv i tilfelle ulykke. De tilbyr sikre, bevisste sjåfører en trygghet. Havner man i en bilulykke vil et bilkamera fortelle sannheten, svart på hvitt, om hvem som har skylden.

Selv om dette er den mest populære grunnen til å kjøpe et bilkamera, tilbyr de et bredt spekter av fordeler. Mange som kan spare deg penger. Å kjøpe et bilkamera er ofte en investering som betaler for seg selv.

Beskytt din forsikring

Mange forsikringssaker viser seg å være umulig å løse rettferdig. Ofte nekter begge parter skyld, og undersøkelser av ulykken viser bare en del av hele historien. Dette kan resultere i at begge parter er nødt til å ta likt ansvar, eller verre, den uskyldige parten får hele skylden. Med video bevis har man et klart bilde på hva som har skjedd, samt ofte dato, tid, fart og sted (inkludert i de fleste bilkameraer). På denne måten kan forsikringsselskapene klart forstå omgivelsene som ledet til ulykken. Dette videobeviset kan føre til at du ikke mister noe av forsikringspremien din.

Raskere saksbehandling i forsikringssaker

Når et forsikringskrav blir framsatt skal alltid begge parter ha mulighet til å fortelle sin del av historien. Ofte ender man med å sende beskyldninger, diagrammer og detaljer fram og tilbake. Med høykvalitets videobevis samt detaljer om sted, tid og hastigheter – snakker faktaene høyere en fortellingene. På denne måten får man en raskere, mindre krevende, saksbehandlig.

Sinnero på parkeringsplassen

De fleste bilkameraer har G-sjokk teknologi som gjør dem i stand til å detektere plutselig bevegelse. Som er svært vanlig i bilkollisjoner. Denne funksjonaliteten er ofte også støttet når kameraet står i hvilemodus på parkeringsplassen. Som betyr at man er i stand til å filme hendelser når bilen er parkert. Man kan nå slappe av mer når man forlater bilen på parkeringsplassen, i visshet om at man har et ekstra lag med beskyttelse om bilen skulle bli skadet. Ved mange ulykker på parkeringsplasser forlater den skyldige åstedet uten å legge igjen en lapp. Med en film av bilnummeret vil det ikke være noe problem å finne igjen den skyldige.

Beskyttelse mot forsikringssvindel

Forsikringssvindel med bil er heldigvis uvanlig i Norge, men det skjer. Om en bil oppfører seg som i videoen over, stopper og rygger inn i deg, er det vanskelig for et forsikringsselskap å være på din side. Uten videopptak blir det ord mot ord, og slike ulykker er jo i de fleste tilfeller påkjørsler bakfra. Med videobevis er det ikke tvil om hvem som har retten å sin side.

Skap minner

Bilkameraer er ikke utelukkende til for å beskytte sitt ord i ulykker. Det kan også brukes til å filme veieventyr. Og man vet aldri, opplever man noe helt spessielt kan bilkameraet ha klart å fange opp dette også. Som for eksempel en dyrefamilie som trusler langs veien, eller meteorer som faller til jorden. I Russland 2013 ble Chelyabinsk meteoren filmet av mange dashboard kameraer, se video under.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar